Sijaintipalvelujen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä iPhonessa

IPhonen paikannuspalvelut mahdollistavat, että sovelluksesi voivat tehdä kaikenlaisia ​​asioita, kuten antaa ohjeita nykyisestä sijainnista määränpäähän tai seurata lenkkeilyreittiäsi gpsillä. Voit myös valita tietyt sovellukset, joilla on pääsy sijaintitietoihin, joten et tuhlaa akkua tai anna enemmän yksityisyyttä kuin sinun tarvitsee. Vaikka iPhonen paikannuspalvelut ovat melko perustavanlaatuisia monille käytettävissä oleville toiminnoille, voit valita, haluatko poistaa paikannuspalvelut kokonaan. Riippumatta siitä, päätätkö ottaa paikannuspalvelut käyttöön tai poista ne käytöstä, olet itse ja miten käytät iPhonea - menemme molempiin. Voit ottaa sijaintipalvelut käyttöön tai poistaa ne käytöstä iPhonessa.

Sisällysluettelo

Sijaintipalvelujen kytkeminen pois päältä / päällä

Paikannuspalvelujen ottaminen käyttöön / poistaminen käytöstä sovelluskohtaisesti

Kuinka jakaa sijainti perheesi kanssa

Kuinka sammuttaa Omat sijaintini

Sijaintipalvelujen kytkeminen pois päältä / päällä

IPhonen sijaintipalvelujen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä on helppo tehdä tietosuoja-asetuksissa. Kun otat sijaintipalvelut pois päältä, yksikään sovelluksesi ei pysty seuraamaan tai käyttämään sijaintiasi. Sijaintipalvelujen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

  • Avaa Asetukset-sovellus.

  • Napauta Tietosuoja.

  • Valitse Sijaintipalvelut.

  • Vaihda sijaintipalvelut pois päältä, jos haluat muuttaa sijaintipalvelut kokonaan, tai

  • Vaihda sijaintipalvelut päälle, jos se oli aiemmin pois käytöstä ja haluat ottaa sen käyttöön.

Jos haluat, että useimmat sovelluksesi eivät käytä sijaintipalveluja, mutta huomaat, että jotkin sovellukset, kuten Kartat, tarvitsevat toimipisteitä, varmista, että paikannuspalvelut on otettu käyttöön ja siirry seuraavaan kärryyn. Peitämme, miten paikannuspalvelut otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä alla olevasta sovelluksesta.

Paikannuspalvelujen ottaminen käyttöön / poistaminen käytöstä sovelluskohtaisesti

Henkilökohtaisesti mielestäni tämä on paras tapa hallita sijaintipalveluja iPhonessa. Näin voit tarkastella iPhonen jokaista sovellusta, joka haluaa käyttää sijaintiasi, voit valita, voiko sovellus käyttää sijaintiasi aina, ei koskaan tai käytön aikana. Antamalla kullekin sovellukselle yksilöllisen sijaintitiedon, voit käyttää Maps-sovelluksen sijaintipalveluita samalla, kun sijaintipalvelut on poistettu käytöstä esimerkiksi Facebookissa. Voit ottaa sijaintipalvelut käyttöön tai poistaa ne käytöstä sovelluskohtaisesti:

  • Avaa Asetukset-sovellus.

  • Napauta Tietosuoja.

  • Valitse Sijaintipalvelut.

  • Näet luettelon kaikista sovelluksista, jotka haluavat käyttää sijaintiasi. Jotkin sovellukset pyytävät enemmän sijainnin käyttöä kuin toiset. Esimerkiksi Sää -sovellus haluaa käyttää sijaintiasi Aina tai Ei koskaan, mutta Viestit-sovellus pyytää sijaintitietoja joko koskaan tai sovelluksen käytön aikana.

  • Siirry sovellusluettelosi läpi ja päättää, tarvitseeko jokainen käyttää sijaintiasi. Napauta sitten sovellusta ja valitse joko Ei koskaan, Aina tai Sovelluksen käytön aikana.

  • Tee tämä jokaisella luettelossa olevalla sovelluksella ja olet mukauttanut sijaintipalveluja iPhonessa.

Kuinka jakaa sijainti perheesi kanssa

Jos käytät iCloud Family Sharing -ohjelmaa iPhonessa, voit jakaa sijaintisi helposti perheenjäsenten kanssa. Tämä on erityisen hyvä lapsiperheille, sillä se takaa, että he voivat löytää sinut ja päinvastoin. Voit jakaa sijaintisi perheen kanssa:

  • Avaa Asetukset-sovellus.

  • Napauta Tietosuoja.

  • Valitse Sijaintipalvelut.

  • Napauta Jaa oma sijainti.

  • Perhe-osiossa näet luettelon muista iPhonen käyttäjistä Family Sharing -piirissä.

  • Napauta niiden nimeä tai sähköpostiosoitetta ja napauta sitten Jaa sijainti.

  • Kun tämä on käytössä, he voivat tarkistaa Find My Friends -sovelluksen, jotta näet aina, mihin olet perustuen laitteen sijaintiin.

Jos haluat lopettaa sijaintisi jakamisen, napauta uudelleen tätä sivua ja napauta Lopeta jakaminen Oma sijainti. Jos et halua jakaa sijaintiasi lainkaan kenellekään, seuraava vihje siirtyy jakamaan Oman sijainnin.

Kuinka sammuttaa Omat sijaintini

Voit jakaa sijaintisi kenenkään kanssa, jolla on iPhone-tunnuksesi. Tämä tapahtuu yleisesti Find My Friends -sovelluksessa. Jos kuitenkin haluat varmistaa, että et koskaan jaa sijaintiasi, voit poistaa Oman sijainnin käytöstä. Tehdä tämä:

  • Avaa Asetukset-sovellus.

  • Napauta Tietosuoja.

  • Valitse Sijaintipalvelut.

  • Valitse Jaa oma sijainti.

  • Vaihda pois Jaa Oma sijainti.