IPadin ja iPhonen split-näytön poistuminen (päivitetty iOS 12: lle)

IPadin ja iPhonen jaettu näyttö voi olla erittäin hyödyllinen, mutta on aikoja, joissa haluat ehkä poistaa toiminnon käytöstä yhdessä tai kaikissa laitteissa. Tässä artikkelissa opetamme, miten päästä eroon iPadin jaetusta näytöstä sammuttamalla ominaisuus iOS 12: n asetussovelluksessa. Me katamme myös, miten iPhonen jaettu näyttö poistetaan käytöstä. Lue lisätietoja siitä, miten iOS 12 -laitteiden jaettu näyttö otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä.

Yllä oleva video on iPhone Life Insider Daily Video -vinkki

Mitä eroa on jaetun näytön välillä iPhone VS: ssä. iPad?

Split Screen -toiminnot eivät ole aivan samoja iPadissa ja iPhonessa. Esimerkiksi, jos haluat käyttää iPhonen ylimääräistä näytön tilaa, voit aktivoida jaetun näytön kääntämällä iPhonesi sivulle. Tämä aktivoi automaattisesti vaakasuoran tilan ja mahdollistaa iPhonen näytön, jossa on enemmän sisältöä yhdellä näytöllä. Yleisiä sovelluksia, jotka käyttävät iPhonen jaettua näyttöä, ovat Mail, Kalenteri, Viestit, Varastot, Muistutukset, Äänimuistutukset, Yhteystiedot, Asetukset ja Kello.

IOS 12: n avulla voit avata iPadissa useita sovelluksia ja työskennellä näissä sovelluksissa samanaikaisesti jaetun näytön ominaisuuden kanssa. Vaikka iPhonen ja iPadin jaetussa näytössä on sama nimi, ne ovat hyvin erilaisia. IPhonessa ei voi avata useita sovelluksia. Käytät vain näyttötilaa, jos haluat näyttää lisää tietoja yhden aktiivisen sovelluksen sisällä. IPadissa voit avata Safarin näytön vasemmassa reunassa, kun muistiinpanoja tehdään muistiinpanoissa oikealla puolella. Tällä hetkellä ei ole mahdollista käyttää iPhonen jaettua näyttöä samalla tavalla kuin iPadin jaettua näyttöä . Mutta mitä voit tehdä, on katkaista jaettu näyttö iPadilla tai iPhonella.

Split-näytön sammuttaminen iPadissa

Jaettu näkymä on oletuksena käytössä iPadissa. Voit hyödyntää ominaisuutta vetämällä sovelluksen telakointiasemastasi näytön oikealle tai vasemmalle reunalle avataksesi sovelluksen näytön osassa. Jos sinulla on useita sovelluksia, jotka ovat auki ja haluat sulkea sen ilman, että jaat näytön tai monitoimitoimintojen asetuksia, voit palata yksittäisen sovelluksen koko näytön näkymään vetämällä sen sovelluksen reunan, jonka haluat poistaa reunasta näytön.

Jos kuitenkin "päästä eroon jaetusta näytöstä iPadissa" tarkoitatte, että ominaisuus kytketään pois päältä kokonaan, voit tehdä sen asetuksissa. Jos haluat poistaa jaetun näytön käytöstä iPadissa:

  • Avaa iPadin Asetukset-sovellus.
  • Napauta Yleistä.
  • Valitse Multitasking & Dock.

  • Vaihda Salli useita sovelluksia.

Kun tämä asetus on poistettu käytöstä, et voi käyttää dia- tai jaettua näyttöä iPadissa. Jos päätät myöhemmin käyttää ominaisuutta uudelleen, vaihda Salli useita sovelluksia uudelleen.

Haluatko tietää enemmän iPadin monitoimityöstä? Tutustu täydellinen opas.

Miten päästä eroon jaetusta näytöstä Safarissa iPadissa

Safarissa jaetun näytön käyttäminen iPadissa oli uusi iOS 10 -toiminto, joka jatkuu iOS 12: ssa. Tämän avulla voit avata kaksi erillistä Safarin web-sivua samanaikaisesti iPadissa. Aloita avaamalla Safari iPadissa. Tämän jälkeen voit avata toisen Safarin välilehden jaetussa näytössä jollakin seuraavista tavoista:

  • Napauta ja pidä linkkiä; valitse Avaa näkymässä.
  • Voit avata Split View -toiminnon koskettamalla Command + N -näppäintä ulkoisessa laitteiston näppäimistössä.
  • Voit avata sen jaetussa näytössä vetämällä välilyöntiä sen tilasta joko näytön vasemmalle tai oikealle puolelle.
  • Napauta ja pidä pohjassa kuvaketta, joka avaa välilehdet näkymässä Safarissa. Näyttää siltä, ​​että kaksi päällekkäistä neliötä. Kun napautat ja pidät, vaihtoehdot tulevat esiin. Valitse Avaa jaettu näkymä.

Mutta mitä jos haluat päästä eroon jaetusta näytöstä Safarissa? Entä jos käytät kahta välilehteä - miten iPadin jaettu näyttö poistetaan käytöstä? Voit sulkea jaetun näytön Safarissa iPadissasi seuraavasti:

  • Vedä välilehti (t) yhdestä näytöstä toiseen. Kun viimeinen välilehti on vedetty vastakkaiselle puolelle, Safari palaa koko näyttöön, joka katkaisee jaetun näytön.

  • Voit myös napauttaa välilehtiä, joka näyttää kahdelta päällekkäiseltä neliöltä. Valitse sitten Yhdistä kaikki välilehdet. Tämä yhdistää kaikki Safarin välilehdet takaisin yhteen ikkunaan, joka erottuu jaetusta näytöstä.

Jaettu näyttö iPhonessa ja miten se katkaistaan

Vaikka iPadin jaettu näyttö mahdollistaa useiden sovellusten avaamisen, iPhonen jaetun näytön avulla voit käyttää ylimääräistä näytön tilaa näyttämään lisätietoja. Esimerkiksi Macissa oleva Mail -sovellus näyttää kaksi saraketta, joista toisessa on sähköpostiviestien luettelo ja toinen on avoin sähköposti. Kun otat iPhone Plus- tai Max-mallin sivulle, avaa maisematila, näet iPhonen Mail-sovelluksen samalla tavalla kuin Macissa. Jotkut haluavat käyttää tätä ylimääräistä näytön tilaa, mutta voit myös poistaa iPhonen jaetun näytön käytöstä. Tutustu alla oleviin jaettuun näytön esimerkkeihin, niin menemme läpi siitä, miten päästäksemme eroon siitä kaikkialla kerralla.

posti

Voit jakaa sähköpostiviestissä olevan jaetun näkymän, kun haluat lukea sähköpostiviestejä, kun katsot Saapuneet-kansiota. Jos rakastat Mailia iPadissa tai Macissa, arvostat jaettua näyttöä iPhonessa. Toisin kuin muut sovellukset, joita käytämme esimerkkeinä, voit poistaa jaetun näytön näkymän käytöstä Mailissa.

  • Jos haluat nähdä vain avoimen sähköpostin, napauta koko näytön kuvaketta sähköpostin oikeassa yläkulmassa ja jaetun näytön näkymä katoaa.

  • Napauta vasemmassa yläkulmassa olevan postilaatikon nimeä palataksesi jaettuun näkymään.

Kalenteri

IPhonen Kalenteri-sovelluksen jaettu näyttö näyttää päivittäisen, viikoittaisen tai kuukausittaisen aikataulusi ja tapahtuman tiedot samanaikaisesti. Kalenterisovelluksessa ei voi katkaista jaettua näyttöä.

viestien

Samoin kuin Mail, Viestit näyttää viestiluettelon ja nykyisen, johon vastaat vaakasuunnassa. Viestit-sovelluksessa ei voi katkaista jaettua näyttöä.

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Plus-kokoisissa iPhonissa tai XS- ja XS-max.

Voit poistaa jaetun näytön käytöstä iPhonessa:

Jos haluat poistaa kaikki jaetun näkymän esiintymät, voit katkaista jaetun näkymän ominaisuuden sammuttamalla seuraavat toimet. Muista, että menetät myös muita ominaisuuksia, kuten maisemakeskeisen aloitusnäytön ja näppäimistön ylimääräiset painikkeet, mutta se katkaisee näytön käytöstä kaikissa sovelluksissa.

  • Avaa Asetukset-sovellus.
  • Napauta Näyttö ja kirkkaus.
  • Valitse Näytä.

  • Napauta Zoomed yläreunassa.

  • Valitse Aseta.

  • Vahvista käyttö Zoomed. Viesti ilmoittaa, että näytön muuttaminen käynnistää iPhonen uudelleen.

Kun iPhone on käynnistetty uudelleen, sinun ei pitäisi enää nähdä sovellusten jaettua näyttöä. Sen sijaan näet yhden suuren ikkunan, kun pidät iPhonen vaakasuorassa.