Unohditko salasanasi? Poistetun iPhonen tai iPadin palauttaminen iTunesin, iCloudin tai palautustilan avulla

Joten unohdit iPhone-salasanasi; mitä nyt teet? Jos olet syöttänyt väärän salasanan Lock Screeniin liian monta kertaa, tiedät jo, että iPad tai iPhone on poistettu käytöstä ja ihmettelet, miten voit palauttaa laitteen. On olemassa muutamia tapoja palauttaa Applen salasana laitteeseen ja päästä lukittuun iPhoneen tai iPadiin riippumatta siitä, onko sinulla vanhempi iPhone, kuten iPhone 6 tai 7, aina uusimpiin iPhoniin asti. Aloitetaan oppiminen, miten voit poistaa käytöstä poistetun iPhonen tai iPadin iTunesin, iCloudin tai palautustilan avulla.

iPhone on poistettu käytöstä, muodosta yhteys iTunesiin

Jos laitteeseen syötetään kuusi erilaista, väärää salasanaa, näet yllä olevan ilmoituksen. Jos syötät toisen väärän salasanan, sinut lukitaan pidempään, ja niin edelleen, kunnes kymmenes yritys, kun iPhone tai iPad poistetaan käytöstä, ja näet viestin, joka ohjaa sinua liittämään laitteen iTunesiin. Jos olet asettanut laitteen poistamaan kymmenen väärää salasanaa, iPhonesi tai iPadisi pyyhitään, ja sinun on palautettava varmuuskopio, jotta se toimii uudelleen.

Onko iPadilla tai iPhonella varmuuskopio?

Toivottavasti olet varmuuskopioinut laitteesi säännöllisesti iTunesin tai iCloudin avulla, koska jos on, sinun pitäisi pystyä palauttamaan tiedot.

Mutta miten palautan iPhonen tai iPadin?

Kun laite on poistettu käytöstä, sitä ei voi avata muutoin kuin iTunesin, iCloudin tai palautustilan avulla. Mikä menetelmä olisi käytettävä iPadille tai iPhonelle? Seuraavassa on joitakin ohjeita siitä, mikä vaihtoehto toimii parhaiten laitteellesi:

  • Jos olet aiemmin synkronoinut iPhonen iTunesin avulla ja usein iTunesin avulla luodaan varmuuskopioita iPhonelle, käytä iTunes-menetelmää.
  • Jos olet kirjautunut iCloudiin ja sinulla on Find My iPhone käytössä, käytä iCloud-menetelmää.
  • Jos et käytä iCloudia ja et voi muodostaa yhteyttä iTunesiin, sinun on käytettävä palautustilaa.

Käytä iTunesia iPhonen tai iPadin poistamiseen ja palauttamiseen

Jos olet aiemmin synkronoinut laitteen iTunesin kanssa:

  • Liitä iPhone tai iPad tietokoneeseen, jonka olet aiemmin synkronoinut USB-kaapelin avulla.
  • Jos sinulta kysytään salasanaa ja et voi muistaa sitä, käytä toista tietokonetta, johon olet synkronoinut laitteen tai siirry palautustilaan.
  • iTunes synkronoi laitteesi kanssa; tee varmuuskopio tämän kärjen jälkeen.
  • Valitse iTunesissa laitteen kuvake, joka sijaitsee lähellä näytön ylä- ja vasenta puolta. Tämä avaa kaikki tiedot laitteestasi ja siitä, mitä siinä on.
  • Ensimmäinen välilehti on Yhteenveto. Siellä näet vaihtoehdon Palauta iPhone; klikkaa sitä.
Siirry tärkeimpiin cPlug iPhone -laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla. Jos se ei avaudu automaattisesti, käynnistä iTunes.

  • Saan virheilmoituksen, jonka mukaan Find My iPhone -laitteen on oltava pois päältä, käytä iCloud-menetelmää (lueteltu seuraavaksi) tai palautustilaa.
  • Noudata näytön ohjeita. Tämä poistaa kokonaan iPhonesi, joten on tärkeää, että tiedät, että sinulla on viimeinen varmuuskopio joko iTunesissa tai iCloudissa.
  • Kun iPhone on palautettu, se käynnistyy kuin uusi iPhone. Noudata asennusprosessia. Kun on aika palauttaa laite, valitse Palauta iTunes-varmuuskopiosta ja valitse uusin käytettävissä oleva varmuuskopio.

Jos tämä ei toimi sinulle (ja et täytä iCloud-menetelmän vaatimuksia), sinun on käytettävä palautustilaa.

Poista ja palauta iPhone iCloudilla

  • Avaa tietokoneessa selain ja käy osoitteessa icloud.com/find.
  • Kirjaudu sisään Apple ID: n ja salasanasi avulla.

  • Valitse kaikki laitteet yläreunassa.
  • Napsauta laitteesi (iPhone, iPad tai iPod Touch), joka on tällä hetkellä poistettu käytöstä.

  • Laitteen on oltava yhteydessä Wi-Fi-verkkoon ja virtalähteeseen, jotta prosessi voi toimia.
  • Valitse Poista iPhone (tai mikä tahansa laite on poistettu käytöstä) ja vahvista.

  • Anna Apple ID -tunnuksesi, kun haluat palauttaa kaikki sovellukset ja muut ostokset.
  • Kun laite on pyyhitty, se käynnistyy, kun uusi iPhone olisi.
  • Siirry asennusprosessin läpi pyydettäessä. Kun on aika palauttaa varmuuskopiosta, valitse Palauta iCloud-varmuuskopiosta ja valitse viimeisin varmuuskopio.

  • Tämä voi kestää jopa tunnin; jätä laite latautumaan ja yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, jotta prosessi voi suorittaa. Laitteen musiikki, valokuvat ja sovellukset saattavat kestää vielä kauemmin.

Palautustilan palauttaminen iPhoneen tai iPadiin palauttaa palautustilan

On olemassa muutamia eri syitä, miksi saatat joutua turvautumaan palautustilaan laitteen palauttamiseksi: Jos et ole synkronoinut laitettasi iTunesiin tai varmuuskopioitu iCloudiin, jos iTunes ei tunnista laitettasi tai sanoo iPhonelle tai iPadille on palautustilassa, tai jos näyttösi on jäädytetty Applen logolla ilman etenemispalkkia. Jotta voit käyttää palautustilaa, tarvitset tietokoneen, jossa on iTunesin uusin versio, ja sitten:

  • Sulje iTunes tietokoneellasi ja liitä sitten laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  • Jos se ei avaudu automaattisesti, käynnistä iTunes.
  • Nyt on aika pakottaa iPhone uudelleen käynnistymään:
  • IPhone 6: lle tai aikaisemmalle iPadille tai iPod touchille: Pidä Top (tai Side) - ja Home-painikkeita samanaikaisesti. Kun näet näytön Apple-logon, älä päästä irti painikkeista. Pidä molemmat kiinni, kunnes Connect to iTunes -näyttö tulee näkyviin.
  • IPhone 7: lle tai 7 Plus: lle: Pidä sivu- ja äänenvoimakkuuden painikkeita samanaikaisesti painettuna. Kun näet näytön Apple-logon, älä päästä irti painikkeista. Pidä molemmat kiinni, kunnes Connect to iTunes -näyttö tulee näkyviin.
  • IPhone 8, 8 Plus tai X: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta nopeasti ja vapauta sen jälkeen äänenvoimakkuuden aleneminen. Paina seuraavaksi sivupainiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes näet Connect to iTunes -näytön.
  • Kun iPhone tai iPad siirtyy palautustilaan, iTunes kysyy, haluatko palauttaa tai päivittää laitteen. Valitse Päivitä ja iTunes yrittää palauttaa laitteen poistamatta tietojasi.

  • Anna tämä prosessiaika, mutta jos 15 minuutin kuluttua laite ei ole palautettu, yritä yllä olevia ohjeita uudelleen, mutta valitse Palauta tällä kertaa.
  • Kun iPhone on palautettu, se käynnistyy, kun uusi iPhone olisi. Noudata asennusprosessia. Kun on aika palauttaa varmuuskopio iTunesista tai iCloudista, valitse viimeisin käytettävissä oleva varmuuskopio.